Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

26 november, morgendienst met Barbara de Beaufort en de Johannes de Dopercantorij

26/11/2023 @ 09:30 - 10:30

Eeuwigheidszondag

Aanvang: 9:30 uur

Voorganger: Barbara de Beaufort

Organist: Kees Steketee
m.m.v. de Johannes de Dopercantorij

Ouderling van dienst: Grietje Schanssema-Ritsema
Afkondiger: Frank Colstee
Bloemen: Martje Star en Roely van Leeuwen

Toelichting:
Een speciale zondag, waarop we stilstaan bij wie ons ontvallen zijn. Ook daarvoor zijn we kerk. We noemen hun namen, en er wordt een kaars voor ieder van hen aangestoken. Zo gedenken wij wie ons lief waren, wie we missen, soms al heel lang, soms nog maar pas.
Dit jaar borduren we op Eeuwigheidszondag voort op de cantate die op 22 oktober j.l. in Huizinge ten gehore werd gebracht. Daarin leefden we mee met de verwikkelingen rond Jakob en zijn broer Esau. De cantate eindigde met de verzoening tussen de tweelingbroers. Maar in de bijbel gaat hun geschiedenis verder.
Op deze zondag is er aandacht voor het levenseinde van Jakob. Hoe bereidt hij zich voor op zijn sterven? Wat wil hij nog doen, hoe vindt hij rust?
Zowel in de bijbel als in het echte leven sterven mensen soms op een dramatische of tragische manier. Maar voor de meeste mensen geldt dat gelukkig niet. Sterven is niet altijd een ramp, al kan het erg verdrietig zijn (ook Jakobs zoon Jozef heft een klaagzang over hem aan). De dood van Jakob lijkt hiervan een voorbeeld. Juist daarom wellicht een goede aanleiding om over onze eigen sterfelijkheid na te denken en over hoe we daarmee om kunnen gaan.

U kunt de naam die u deze zondag genoemd wilt hebben doorgeven (liefst voor 15 november) aan Barbara de Beaufort.

Diaconale collecte: Stichting Bedsidesingers Groningen
Bedsidesingers Groningen zingen voor mensen in de laatste levensfase: muziek voor de ziel op reis. Zo sluiten ze aan bij de traditie van vele gemeenschappen van zingen rond het sterfbed. De Bedsidesingers merken dat dit voor troost en verbinding zorgt, zowel voor de stervende als de nabestaanden.
Ze zingen voor mensen thuis, in het hospice, in het verpleeghuis en ziekenhuis en er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Gegevens

Datum:
26/11/2023
Tijd:
09:30 - 10:30