Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

3 december, morgendienst met Anja Diesemer

03/12/2023 @ 09:30 - 10:30

Aanvang: 9:30 uur

Voorganger: Anja Diesemer

Organist: Kees Steketee

Met medewerking van: Gera van der Hoek (sopraan) en Reint Ezinga (piano)

Bijzonderheden: 1e Advent, delen van Brood en Wijn

Thema: Engelen

Ouderling van dienst: Hilda Smid
Afkondiger: Roely van Leeuwen
Bloemen: Martje Star

Lezingen: Genesis 18: 1 – 15   /   Hebreeën 13: 1 en 2.

Toelichting:
Op deze vier Adventszondagen is het thema ‘engelen’. Vandaag de eerste Advent, de aftrap van het nieuwe kerkelijke jaar, en het begin van de voorbereidingstijd op het Kerstfeest. Een tijd van verstilling, bezinning. Maar ook van verlangen. Naar licht, naar vrede. De eerste Adventskaars wordt vandaag ontstoken. Het begin van licht in de tijd, waarin de dagen steeds verder korten en het donker zich lijkt te verdiepen.
‘Engel’ komt van het Griekse ‘angelos’. Dat woord betekent ‘boodschapper’. En dat is in de bijbel precies de functie van de engel: het gaat niet om de persoon, maar om zijn boodschap, om wat hij te zeggen heeft.
De schrijver van de Hebreeënbrief noteert: “Sommigen hebben zonder het te weten engelen geherbergd”. Inderdaad, in het verhaal uit Genesis dat wij vandaag lezen, krijgt Abraham bijzonder bezoek, met een nog meer bijzondere boodschap: de aankondiging van de geboorte van Isaak. Een lachertje, zou je zeggen. We zullen zien…

Diaconale collecte: 1e Adventszondag –  Kinderen in de Knel – Oeganda
In de Oegandese hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Veel van hen zijn weggevlucht van beroerde omstandigheden thuis. Ze gaan niet naar school en lopen risico op uitbuiting. Kerk in Actie werkt samen met drie Oegandese organisaties die deze kinderen opvangen. Ze zorgen dat de kinderen weer naar school gaan of een vak kunnen leren.

 

 

Gegevens

Datum:
03/12/2023
Tijd:
09:30 - 10:30