Bijzondere vieringen

Op Hemelvaartsdag lopen we in de vroege ochtend  in stilte het ‘ommetje Huizinge’. Een tocht van ongeveer vier kilometer over paden door de weilanden.  Samen in de natuur, samen onderweg over de akkers in stilte onder de wijde hemel, het vormt een mooi begin van de Hemelvaartsdag. De wandeling eindigt in de kerk met een gezamenlijk ontbijt, waarvoor iedereen iets inbrengt. Tot besluit is er een viering.

Voorafgaande aan de jaarlijkse Bid- en dankdag voor gewas en arbeid delen we in de kerk tijdens een maaltijd de producten van de oogst. Iedereen brengt iets mee, zo mogelijk uit eigen tuin.

 

Gemeenteavonden

Twee keer per jaar is er een gemeenteavond in ’t Ol Schoultje, de voormalige dorpsschool van Huizinge.

Naast het formele gedeelte met informatie over de activiteiten van de kerkenraad en de financiën is er een inhoudelijk thema, bijvoorbeeld over de toekomst van de kerk. Na afloop drinken we samen een glaasje. De bijeenkomsten zijn niet alleen informatief, maar ook een manier om elkaar als gemeente op informele wijze beter te leren kennen.

 

 

 

 

Vrouwenuitstapje

 

Elk jaar gaan de vrouwen van de Johannes de Dopergemeente een dagje uit: naar een galerie,een beeldentuin of zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het maken van een schilderij.

Het is inmiddels een traditie geworden, die we maar wat graag in stand houden. Het is mooi om elkaar op een andere manier te leren kennen en op elkaars leven betrokken te blijven.

 

 

Grote schoonmaak

Eenmaal per jaar – op een zaterdag in het voorjaar – steken we samen de handen uit de mouwen en maken we de hele kerk schoon. Er wordt gepoetst, gewreven en gespinnenragd dat het een lieve lust is. Met in de pauze een kop koffie en wat lekkers erbij vliegt de tijd om.
Wat heerlijk om de volgende zondagochtend in zo’n lekker naar wrijfwas ruikende kerk te komen.