Kunst is een belangrijk onderdeel in het gemeenteleven van Huizinge.

De kerk op zichzelf is natuurlijk al een kunstwerk. Iedere zondag weer genieten we van het prachtige gebouw, van de Middeleeuwse architectuur, van de warme kleur van de Groninger baksteen, van de manier waarop het licht naar binnen valt en van de bijzondere plafondschilderingen.

Maar ook voor meer recente beeldende kunst is plaats in de kerk.

In het schip, tegen de noordmuur (als je binnenkomt links) hangt een serie schilderijen van Michael Reynolds over het leven van Maria (‘The Joyous Mysteries’) .Ook aan de zuidmuur hangen twee schilderijen van Reynolds.

Op het koor hangt een serie werken in papier van de kunstenares Miriam Geerts: tien tere witte reliëfs, die op hun eigen onnadrukkelijke manier bijdragen aan de meditatieve sfeer van de ruimte.

Verder wordt de kerk nu en dan gebruikt voor tijdelijke exposities, al dan niet van gemeenteleden.

Als je als kerkganger op zondagmorgen komt aanlopen, hoor je vaak buiten al het prachtige orgelspel van een van de twee vaste organisten, Kees Steketee en Jan Smid. Zij geven hun eigen kleur aan de eredienst.

Er wordt graag en veel gezongen in Huizinge. Men is niet bang om onbekende liederen te proberen, en dat is ook te danken aan de houvast gevende begeleiding.

De cantorij onder leiding van Kees Steketee levert tijdens de feestdagen maar ook door het jaar heen regelmatig haar bijdrage. Het uitvoeren van een door Kees Steketee (muziek) en Barbara de Beaufort (tekst) geschreven cantate begint een jaarlijkse traditie te worden.

In het programma van Vorming en Toerusting is er aandacht voor poëzie, in de vorm van een lezing en/of het samen lezen van gedichten. Tijdens de diensten wordt er door de voorganger vaak dankbaar gebruik gemaakt van gedichten.

‘Naast en in het keukentje hangen ook gedichten. Het gedicht ‘Kerkje van Fransum’ van C.O. Jellema, het gedicht ‘Kerkepad’ van Herman Verbeek en ‘Huizinge’ van Barbara de Beaufort.’

En tenslotte (en zo belangrijk) … ook de bloemen en boeketten in de kerk, gemaakt door Roely van Leeuwen en Martje Star, leveren hun bijdrage aan de schoonheid van het interieur.