De cantorij, klaar voor de dienst op Eerste Paasdag, 9 april 2023

Ter gelegenheid van Kerst 2011 werd in de kerk van Huizinge een ad hoc zanggroep gevormd die het oratorium De Appelbloesem uitvoerde. In 2012 zong deze zelfde groep in het kader van de Stille Week teksten van Marcus, die van muziek waren voorzien door Kees Steketee.
Een aantal jaren ging dat zo door: op projectbasis werkte de zanggroep mee in de diensten in de kerk van Huizinge. Haast ongemerkt groeide deze ad hoc cantorij uit tot wat sinds eind 2015 officieel heet de ‘Johannes de Dopercantorij’.
Op hoogtijdagen, maar ook op willekeurige zondagen door het jaar, klinkt de muziek van de cantorij in de dienst. Daarbij wordt gestaag gewerkt aan de opbouw van een breed repertoire, waarvan wellicht het meest in het oog springen de cantates die worden vervaardigd op teksten van Barbara de Beaufort en muziek van Kees Steketee.

Zo ontstonden in de loop der jaren de ‘Huizinger Hervormingscantate’ (2014), de ‘Johannes de Dopercantate’ (2015), de ‘Oogstcantate, het verhaal van Ruth’ (2016), ‘Jona’ (2017), ‘Cantate voor de Kerstnacht’ (2017), ‘de Paradijscantate’ (2018) en ‘het Huizinger Requiem’ (2019). (De cantates zijn te beluisteren op de website van Kees Steketee.)

In de loop van 2023 kwam de jongste cantate gereed: Jakob. Op 22 oktober 2023 werd hij voor het eerst uitgevoerd. De cantatedienst, met Just van Es als voorganger, staat hier op YouTube.

Daarnaast is er inmiddels een rijkgevuld muziekarchief met o.a. liedbewerkingen en composities op basis van gedeeltes uit de Bijbel.

De cantorij repeteert op dinsdagavond in het koor van de kerk onder leiding van Kees Steketee.

Eerste Pinksterdag, 19 mei 2024, in Westeremden