- Dit evenement is voorbij.
woensdag 1 november, 18:15 uur maaltijd / 19:30 uur Dankdagdienst met Caroline Lemmens.
01/11/2023 @ 18:15 - 20:30
U bent allen op 1 november om 18.15 uur van harte uitgenodigd om mee te doen aan de inbrengmaaltijd – iedereen neemt wat te eten mee voor een paar mensen en alles wordt bij elkaar gezet op de tafel in het koor. Er is altijd meer dan voldoende, dus als u niets meebrengt, ben u ook van harte welkom.
Aanvang dienst: 19:30 uur
Voorganger: Caroline Lemmens
Organist: Kees Steketee
Ouderling van dienst: Grietje Schanssema-Ritsema
Bijzonderheden: Dankdag voor gewas en arbeid
Thema: Werk en arbeid
Thema van de dienst: Danken in rare tijden
Lezing : Jesaja 65: 21 – 25.
Toelichting:
Danken heeft iets van hopen. Soms lijkt het onmogelijk om dankbaar te zijn. Net zoals het moeilijk kan zijn om hoop te houden.
En toch … tegen de stroom in van verschrikkelijke berichten uit de hele wereld, is er onze kleine binnenwereld. In die wereld kunnen wij momenten van vrede en dankbaarheid vinden in het gezelschap met elkaar.
We gaan natuurlijk weer samen eten van wat wij allemaal meebrengen aan heerlijkheden.
De vruchten van onze inspanningen kunnen in heel kleine dingen zitten, ons zelfs zomaar toevallen. We kunnen van onze overvloed delen op de ruiltafel. Stekken, die een nieuw huis zoeken, teveel aan appels, peren, jam, noten – neem het mee en wat anders mee terug naar huis.
We lezen uit Jesaja 65.21-25 over het goede leven. En ik heb ook een gedicht van Marjolein van Heemstra, Bamboetijd, over de kunst van buigen als de stormen over ons heen razen.
Diaconale collecte: Dankdag voor gewas en arbeid – Stichting Zaadgoed
De biologische landbouw wil gezonde en smakelijke voeding produceren zonder kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en gendertechnologie. Daarvoor zijn rassen nodig die aangepast zijn aan de biologische teeltwijze.
Stichting Zaadgoed ontwikkelt hiervoor veredelingsmethoden die geëigend zijn voor de biologische landbouw en vrij zijn van genetisch gemodificeerde organismen.
Zaadgoed stimuleert en ondersteunt concrete veredelingsactiviteiten door biologische telers en veredelaars. Verder werkt Stichting Zaadgoed door verschillende projecten aan de bewustwording van consumenten