Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

17 december, morgendienst met Barbara de Beaufort

17/12/2023 @ 09:30 - 10:30

Aanvang: 9:30 uur

Voorganger: Barbara de Beaufort

Organist: Kees Steketee

Bijzonderheden: 3e Advent

Thema: Engelen

Ouderling van dienst: Frank Colstee
Afkondiger: Roely van Leeuwen
Bloemen: Martje Star

Toelichting:
Engelen. We kennen ze voornamelijk als mooi, lief en schattig – engelachtig, noemen we dat. Maar engelen zijn in de bijbel niet altijd aardig of behulpzaam. Soms hebben ze zelfs een vlammend zwaard om mensen mee weg te jagen, zoals de engel die de ingang van het paradijs bewaakte. Of de engel die de profeet Bileam met zijn zwaard de weg versperde.
Soms maken ze duidelijk dat je iets vooral níet moet doen, zoals de engel die zorgde dat Abraham zijn zoon niet offerde. Of de engel die in een droom tegen de drie wijzen zei dat ze niet terug moesten gaan naar Herodes.
Een paar van dit soort verhalen zullen zeker langskomen op deze derde adventszondag. Al was het maar als tegenwicht tegen al te veel zoetelijkheid met kerstmis.

Diaconale collecte: 3e Adventszondag – Stichting Inlia
Inlia staat voor Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers. Inlia bevordert rechtvaardigheid in de samenleving door zich – uit naam van en/of samen met lokale gemeenschappen – in te zetten voor asielzoekers en vluchtelingen. De collecte voor deze zondag is bedoeld voor de afdeling Groningen van Inlia.

 

Gegevens

Datum:
17/12/2023
Tijd:
09:30 - 10:30