Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

28 mei: Eerste Pinksterdag met Andries Visser

28/05/2023 @ 09:30 - 10:30

Aanvang: 9:30 uur

Voorganger: Andries Visser

Organist/cantor: Kees Steketee

m.m.v. de Johannes de Dopercantorij

Ouderling van dienst: Arie Jan de Jong
Bloemen: Roely van Leeuwen
Afkondiger: Grietje Schanssema-Ritsema

Thema van de dienst: Pinksteren

Lezingen: Ezechiël 37 : 1 – 14 en Handelingen 2 : 1 – 13

Toelichting van de voorganger:
Pinksteren, dat was het al honderden jaren. Vandaar dat Handelingen 2 begint met: ‘Toen de dag van Pinksteren aanbrak …’ Er waren heel veel mensen naar Jeruzalem gekomen, overal vandaan, er worden wel veertien landen en volken genoemd. Pasen en Pinksteren vallen weliswaar niet op één dag, maar ze horen heel innig bij elkaar. Pinksteren wordt wel genoemd: het besluit van Pasen.
Precies op die vijftigste dag (daar komt het woord ‘pinksteren’ vandaan) wordt de geest uitgezonden, kenbaar aan vuur en wind en een laaiend enthousiasme (‘ze lijken wel dronken’, zegt de burgerlijkheid).
Maar ‘geest’, waar heb je het dan eigenlijk over? En waar is zij voor nodig? Heel zinnebeeldig laat Ezechiël dat zien: dorre beenderen komen tot leven, met spieren, vlees en huid. Maar het meest wezenlijke ontbreekt dan nog: geest. De mens is geest. Willen we dat weten?

Diaconale collecte: – Stichting De Vrolijkheid
De Vrolijkheid realiseert wekelijks meer dan 100 workshops en kunstprojecten in asielzoekerscentra door heel Nederland. Met dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst investeert de Vrolijkheid in de ontwikkeling en empowerment van jonge azc-bewoners.

Gegevens

Datum:
28/05/2023
Tijd:
09:30 - 10:30