Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Moderne heiligen: Albert Schweitzer (cluster Middelstum)

30/10/2019 @ 20:00 - 22:00

Volgens Wikipedia is een heilige ‘een titel die in het christendom wordt toegekend aan overleden personen die bijzonder rechtschapen en gelovig hebben geleefd’.

In de protestantse kerken die hun wortels hebben in de lutherse en calvinistische traditie spelen heiligen hoegenaamd geen rol, in tegenstelling tot de oosters-orthodoxe, de rooms-katholieke, anglicaanse en oriëntaals-orthodoxe kerken. Wat dat betreft kennen we in onze PKN deze ‘voorbeeldige mensen’, in de letterlijke betekenis van het woord niet. Toch zijn er mensen aan te wijzen in de recente geschiedenis die opgevallen zijn door hun bijzondere manier van geloven, maar vooral ook door de consequenties die zij trokken uit hun manier van geloven.

Twee avonden over dit soort moderne gelovigen worden dit seizoen georganiseerd. De eerste avond zal over Albert Schweitzer (1875-1965) gaan, een bijna vergeten moderne heilige, die met zijn filosofie over ‘eerbied voor het leven’ zijn tijd ver vooruit was. In het verlengde van deze avond is ook de filmavond gericht op Albert Schweitzer.

Gegevens

Datum:
30/10/2019
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

Matin Langenburg

Locatie

Op ’t Houkje
Burchtstraat 23
Middelstum, Nederland
+ Google Maps