Laden Evenementen

« Alle Evenementen

4 december : morgendienst met Egbert Smit

04/12/2022 @ 09:30 - 10:30

Aanvang: 9:30 uur

Voorganger: Egbert Smit

Organist: Kees Steketee

Bijzonderheden: Delen van brood en wijn

Ouderling van dienst: Hilda Smid
Bloemen: Martje Star
Afkondiger: Gerrie Kapper

Algemeen thema: Voorloper verhalen

Thema van de dienst: Tweede Advent, twee voorlopers: hetmeisje Sion en Zacheüs

Lezingen: Jesaja 40: 9 – 11 en Lucas 19: 1 – 10

Toelichting:
In wezen zijn alle profeten voorlopers: zij kondigen aan wat God van plan is. Dat geldt zeker voor het werk van de tweede Jesaja: hij kondigt aan dat God zich opnieuw gaat wenden tot zijn volk dat in ballingschap naar verlossing uitziet. In de tekst van vandaag gunt Jesaja de bekendmaking van dit heugelijke nieuws aan Jeruzalem, de stad die aan het begin van de ballingschap zozeer geschonden werd.
Zacheüs is in het verhaaltje van Lucas letterlijk een voorloper. Hij rent Jezus vooruit om hem vanuit een boom te kunnen zien. Met als resultaat dat Jezus hem ziet. En dat heeft tot gevolg dat Zacheüs verlost wordt uit zijn isolement. Zien en gezien worden, dat is ook het thema van Psalm 139. Die zullen wij dus wel gaan zingen….

Diaconale collecte: Syrische vluchtelingen
Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Ze leven in extreme armoede omdat het lastig is daar een nieuw bestaan op te bouwen. Kerk in Actie ondersteunt jonge Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel of met het opzetten van een nieuw bedrijf.

Gegevens

Datum:
04/12/2022
Tijd:
09:30 - 10:30