Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

12 maart: morgendienst met Annemarie van der Vegt en de Johannes de Dopercantorij

12/03/2023 @ 09:30 - 10:30

Aanvang: 9:30 uur

Voorganger: Annemarie van der Vegt

Organist: Kees Steketee

Bijzonderheden: met medewerking van de Johannes de Dopercantorij

Ouderling van dienst: Roely van Leeuwen
Bloemen: Roely van Leeuwen
Afkondiger: Arie Jan de Jong

Algemeen thema: Matteus

Lezingen: Psalm 141 / Lucas 6 : 27-35

Toelichting:
Zondag 12 maart lezen we Lucas 6, 27-35 en psalm 141. We lezen er ‘God is goed voor de ondankbaren en de bozen’ en we horen dan de oproep ‘heb je vijanden lief’. Als we er van een afstandje naar kijken kunnen we waarschijnlijk de mening wel delen dat ieder mens het verdient om liefgehad te worden. Maar wanneer je oog in oog staat met een scheldende en tierende medemens dat blijkt deze oproep geen sinecure. In de Open Hof, dagopvang voor dak- en thuisloze mensen, proberen we dagelijks aan deze oproep ‘je vijand lief te hebben’ gehoor te geven. In deze dienst een verhaal over ‘onze’ boze man. Lang niet altijd geven de verhalen van de straat ons vreugde, maar de ruimte die er in een mens kan ontstaan geeft die vreugde des te meer.

Deze vreugde zullen we onderstrepen door veel te zingen, in samenwerking met de cantorij o.l.v. Kees Steketee.

Diaconale collecte: Open Hof Groningen
De Open Hof is een dagopvang voor dak- en thuislozen in het centrum van Groningen. De Open Hof wil een veilige plek bieden aan mensen die buiten de samenleving zijn komen te staan. Ze kunnen er doordeweeks dagelijks terecht voor een kop koffie, een boterham, een luisterend oor en warme kleding.
Daarnaast biedt de Open Hof ook vieringen aan voor de bezoekers. Een moment van stil zijn, van bidden, van zingen, het branden van een kaars.
De liturgie wordt gevolgd met pastorale ondersteuning van pastor Annemarie van der Vegt; zij is vandaag onze voorganger in Huizinge.

Gegevens

Datum:
12/03/2023
Tijd:
09:30 - 10:30