18 april Meditatie en Overwegend muziek

Sinds er geen diensten meer zijn publiceren we wekelijks een Nieuwsbrief, met daarin een meditatie van één van onze voorgangers.

Vanaf 18 april is er ook onder het motto ‘overwegend muziek’ elke week op ons YouTube kanaal een filmpje met een Bijbellezing en bijbehorende Huizinger muziek.

Meditatie

De Meditatie van 18 april is van Andries Visser. Klik hier voor het openen van het document.

Overwegend muziek

Deze week leest Just van Es het verhaal van de Emmaüsgangers. Het wordt ingeleid met een improvisatie door Kees Steketee op het koororgel over ‘Gij volgt ons uit Jeruzalem’, gezang 72 uit het oude Liedboek. In het nieuwe boek staat het lied onder nummer 255 met een andere melodie.

Na de lezing klinkt ‘Ach, bleib bei uns, Herr Jesu Christ’, een liedbewerking van Johann Sebastian Bach uit cantate BWV 6  (Bleib bei uns, denn es will Abend wirden), gezongen door Gera van der Hoek. De bewerking wordt in- en uitgeleid door Bachs eigen koraalzetting.

Klik hier voor de link naar de video.

Klik hier voor de link naar het YouTube kanaal.