Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

zo 15 januari, Zaal van het Hippolytushoes, Kees Steketee, kerkorganist door de jaren heen (14:30)

15/01/2023 @ 14:30 - 16:00

Kees Steketee, kerkorganist door de jaren heen

“Er was ooit een tijd dat je als gereformeerde organist kerkdiensten kon begeleiden als je in staat was de 150 psalmen te spelen. Dat waren de enige liederen die werden gezongen.
Toen ik zelf, ergens in de zestiger jaren van de vorige eeuw organist werd in mijn woonplaats, Nieuwerkerk, op Schouwen-Duiveland, hadden we al 59 gezangen. Een klein boekje, achterin het psalmboek geplakt.
Ik kreeg meestal pas op zaterdagavond een briefje met de te spelen liederen. Maar ik maakte ooit zelfs een predikant mee die weigerde dat briefje in te leveren. De organist kon toch wel horen welke psalmen hij wilde laten zingen. Hij kondigde ze toch altijd twee keer aan!
Later kregen we 119 gezangen, in het liedboek van 1973 stonden er 491 en sinds 2014 hebben we meer dan 1000 liederen in onze bundel staan.”

Zo begon de aankondiging van de zondagmiddag, 15 januari 2023, waarop ik u wat inkijkjes mag bieden in het leven van de organist. Die aankondiging moest ik eind augustus al inleveren.

Inmiddels weet ik wat meer over het programma. Het heeft iets van een lezing, maar eigenlijk ook weer niet, en ook niet met dia’s; er komen wel wat meningen langs, misschien zelfs wat statements, in ieder geval wat anekdotes en wellicht grappige voorvallen en misverstanden uit kerkdiensten die ik de afgelopen 50 jaar meemaakte. En waarschijnlijk zing ik een lied, of een liedje, en misschien nog wel een, maar dan niet uit het liedboek. En misschien, maar dat is nog de vraag, mag het publiek, als het dat wil, nog wel meezingen ook.

Terwijl u dit leest wordt er nog steeds gewerkt aan vorm en inhoud. Dat gaat dag en nacht door… Daarbij doe ik ontzettend mijn best er een mooie middag van te maken, in de grote zaal van het Hippolytushoes in Middelstum, vanaf 14.30 uur. Iedereen is welkom, ook hij of zij die niet van orgel houdt…

Kees Steketee.

Tijd en plaats: zondagmiddag 15 januari 2023, 14:30 uur, in de zaal van het Hippolytushoes.
(Er wordt een bijdrage gevraagd voor koffie/thee.)

U kunt zich, bij voorkeur per mail, voor 8 januari 2023 opgeven bij Gera van der Hoek, gera.vdhoek@tele2.nl

 

Gegevens

Datum:
15/01/2023
Tijd:
14:30 - 16:00