Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

zo 24 december, 21:30 uur, kerstnachtdienst met Caroline Lemmens en de Johannes de Dopercantorij

24/12/2023 @ 21:30 - 22:30

Aanvang: 21:30 uur

Voorganger: Caroline Lemmens

Organist: Kees Steketee

m.m.v. de Johannes de Dopercantorij en Gera van der Hoek (sopraan), die o.a. de Kerstnachtcantate (Barbara de Beaufort/Kees Steketee) zullen uitvoeren.

Bijzonderheden: 4e Advent, Kerstavond

Thema: De engel Gabriël

Ouderling van dienst: Grietje Schanssema-Ritsema
Bloemen: Martje Star en Roely van Leeuwen

Gezongen lezingen :  Lucas 1 en 2.

Toelichting:
Wij gaan het weer zingen en horen op kerstavond: de Engel Gabriel werd van God gezonden naar Maria, en hij zei: “Weest niet bevreesd, gij zult zwanger worden.” Gabriel brengt boodschappen van God naar speciale mensen. Volgens mij was hij ook de engel die een half jaar eerder bij Zacharias in het heiligdom verscheen. Toen kondigde hij met bijna dezelfde woorden de geboorte van Johannes aan: “Weest niet bevreesd Zacharias, uw vrouw Elisabeth zal u een zoon baren.”
De Kerstavond cantate geeft het perspectief van de Engel Gabriel. Hij zingt eerst Maria en daarna Jezus toe. In een korte inleiding zeg ik iets over deze kinderen. Ze worden niet zomaar geboren, maar nadrukkelijk aangekondigd door Gabriel, de gezant van God.

Diaconale collecte: 4e Adventszondag Kerstavond – Stichting de Leeuw Kyiv
Een groep Nederlandse ondernemers die al meer dan 20 jaar in Oekraïne woont en werkt heeft de bestaande Stichting de Leeuw Kyiv omgevormd tot een stichting voor humanitaire hulp. Door hun jarenlange ervaring hebben deze ondernemers een groot netwerk in Oekraïne en in Nederland. Afgelopen winter bracht de stichting 1200 generatoren naar Oekraïne, gedoneerd of gefinancierd door Nederlanders. In Hellum zamelt een aantal vrijwilligers generatoren in als noodstroomvoorziening ter vervanging van door Rusland vernietigde stroomvoorzieningen.

 

Gegevens

Datum:
24/12/2023
Tijd:
21:30 - 22:30