Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pianoconcert Reint Ezenga

16/06/2019 @ 11:30 - 13:30

In de Piano Concertserie in de kerk van Klein Wetsinge speelt op zondag 16 juni a.s. Reint Ezenga werken van Bach/Busoni, Chopin, Debussy, Pärt, Harvey en Ludovic. 

Sinds september vorig jaar is er elke derde zondag van de maand in de kerk van Klein Wetsinge een pianoconcert. Er treden diverse pianisten op, die zowel klassieke als moderne muziek spelen. Sommigen voeren  eigen composities uit.
Als amateurpianist vormt Reint een uitzondering in het rijtje van professionele pianisten die hier optreden.  Maar het pianospelen is hem wel met de paplepel ingegoten. Hij kreeg al op jonge leeftijd pianoles van o.a. Gré Batenburg-de Boer.  Na de middelbare school en een voortijdig beëindigde studie aan de Pabo volgde hij de vooropleiding voor het conservatorium in Groningen.  Uiteindelijk koos hij toch voor het vak van pianostemmer/-technicus en oefent hij dit beroep inmiddels al 35 jaar uit.
De passie voor muziek, met name pianomuziek, is altijd gebleven en hij speelt dan ook vaak.  In zijn toonzaal in Appingedam heeft hij enkele piano’s en vleugels staan. Zijn favoriete instrument is en blijft zijn Blüthnervleugel. Deze neemt hij dan ook mee naar het concert in Klein Wetsinge.

De pianoconcerten in Klein Wetsinge beginnen om 11.30 uur en duren ongeveer 45 minuten. Daarna is er een mogelijkheid om te lunchen, waarbij de pianist op de achtergrond speelt.

De entree voor het concert is € 10,00. Inclusief een luncharrangement kost het € 27,50 (twee gangen en een goed glas wijn).
Reserveren: kleinwetsinge@blgroningen.nl, tel. 06 546 85 405
locatie kerk Valgeweg 12, 9773 TK Wetsinge.

Gegevens

Datum:
16/06/2019
Tijd:
11:30 - 13:30