Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst 18 april, Jolanda Tuma

18/04/2021 @ 09:30 - 10:30

In verband met corona is de dienst alleen online te bezoeken.

Gebruik hiervoor het YouTube kanaal kerk Huizinge


Aanvang: 9.30 uur

Voorganger: Jolanda Tuma

Organist: Kees Steketee

Ouderling van dienst: Roely van Leeuwen
Bloemen:
Martje Star
Afkondiger: Dick Jalink

Bijzonderheden:

Algemeen thema: relaties

Thema dienst: Liefde, schrijnend tot op het bot

Lezingen: Johannes 21

 

Toelichting van de voorganger: 

Op deze tweede zondag na Pasen ontmoeten we Petrus en Jezus. We zijn getuige van een indringend gesprek. Jezus vraagt Petrus tot driemaal toe ‘heb je mij lief?’ Deze vraag schrijnt aan alle kanten. Het ligt nog zo vers in het geheugen, die verloochening tot drie maal toe. Die herinnering, Petrus hoort zijn eigen stem weer en het snijdt als een mes door hem heen ‘ik ken deze mens niet’.

En nu staat Petrus oog in oog met de man die hij zo lief heeft, maar het is een liefde die schrijnt, tot op het bot. Een relatie is nooit enkel louter goed, er ligt altijd een heimwee in verscholen, een pijn die nooit helemaal zal helen. En dat is misschien maar goed ook. Een relatie balanceert zo nu en dan op het scherpst van de snede.


Diaconale collecte:
Care Nederland

CARE ondersteunt mensen op de moeilijkste plekken ter wereld bij het opbouwen van een beter bestaan. Ze doet dit door noodhulp te verlenen, vrouwelijk ondernemerschap te faciliteren en inspraak in besluitvorming te stimuleren. CARE maakt gemeenschappen weerbaar tegen de effecten van klimaatverandering en natuurgeweld. In overleg met lokale partners en gemeenschappen wordt bepaald wat nodig is en wat werkt. Care Nederland werkt samen met veertien  Nederlandse hulporganisaties in de Dutch Relief Alliance.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
18/04/2021
Tijd:
09:30 - 10:30

Locatie

Kerk Huizinge
Torenstraat 15
Huizinge, 9992TZ
+ Google Maps