Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ik brei dus ik ben

19/02/2020 @ 19:30 - 21:30

Ik brei dus ik ben.

over het belang van handwerk

 

Op woensdagavond 19 februari 2020 verzorgt Lineke Buijs deze thema-avond.

Breien: bij menig mannelijke lezer zal dit woord  – misschien in een flits, ongewild – de gedachte oproepen dat deze avond bedoeld is voor vrouwen. Ach, leuk voor hen, een avondje handwerken! Maar man of vrouw, lees nog even door.

Op mijn rapport vroeger stond nog als onderdeel voor een cijfer vermeld: nuttige handwerken, en dat gold alleen de meisjes. Handwerken, breien, vooroordelen genoeg in dit opzicht.

Dat een mens handen heeft is niet zo maar wat. Die handen zijn tot veel in staat. In onze tijd lijkt dat soms vooral tot zijn recht te komen in de handige duimpjes bij het besturen van beeldschermpjes. Alleen al daarom lijkt het me goed om eens aandacht te besteden aan het belang van onze handen, het belang van handwerk.

Er is een grote nadruk komen te liggen op kennis en intellectuele vaardigheid, waarbij de kundigheid van onze handen gaandeweg steeds lager wordt aangeslagen. Met name grofweg beschouwd de afgelopen eeuw, maar het is een proces dat al lang gaande is.

Vanuit mijn eigen ontwikkeling, zowel als het om handwerk als om hoofdwerk gaat, wil ik aan de hand van een paar oude teksten uit Bijbel en Midrasj een paar gedachten formuleren over het belang van onze handen, en wat het betekent een balans te zoeken tussen handen, hoofd en hart. Over de vragen die dat hopelijk oproept kunnen we dan met elkaar in gesprek gaan.

 

Al breiend (voor zover je daaraan doet), want het is de bedoeling dat het ook echt een brei-avond wordt, dus dat zoveel mogelijk mensen ditmaal hun breiwerk meenemen. Ja, mensen, en wie weet zijn dat niet alleen vrouwen.

 

Tijd en plaats: woensdagavond 19 februari 2020, aanvang 19.30 uur in t Ol Schoultje

Opgave bij Liesbeth de Voogd, het liefst per mail: liesdevoogd@gmail.com. of via tel. 06-45470698 of 050-3049681, graag voor 9 februari 2020.

Gegevens

Datum:
19/02/2020
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

t Ol Schoultje
Torenstraat 1
Huizinge, Nederland
+ Google Maps