Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

25 december : Eerste Kerstdag met Caroline Lemmens en de Johannes de Dopercantorij

25/12/2022 @ 09:30 - 10:30

Aanvang: 9:30 uur

Voorganger: Caroline Lemmens

Organist: Kees Steketee

Ouderling van dienst: Hilda Smid
Bloemen: Martje Star/Roely va Leeuwen
Afkondiger: Gerrie Kapper

m.m.v.: de Johannes de Dopercantorij

Lezingen: Numeri 24: 15b – 17a / Jeremia 31: 33 – 34 /  Johannes 1: 1 – 5, 14, 18.

Toelichting:
In de kerstdienst gaan we dit jaar veel zingen en luisteren naar de Johannes de Doper cantorij.
We horen teksten uit het oude testament. De profeet Bileam zegt mysterieuze woorden over een ster en een scepter. Misschien dat iemand ze toen begreep, misschien niet.
Jeremia raakt ons recht in het hart, als hij droomt van een dag waarop ieder mens vanzelf weet wat God wil en dat ook doet.
Dat moet wel het Koninkrijk van God zijn. Het verlangen hiernaar voelen wij nog net zo sterk als Jeremia honderden jaren voor de geboorte van Christus.
Op de verjaardag van Jezus geloven we ieder jaar weer, dat het zover is. Hij was zo lang verwacht. Wij wachten al zolang.
Jezus bestond al als een woord dat bij God was voor het begin. En toen hij mens werd heeft Jezus ons God doen kennen, zeg Johannes.Dan moeten die profetieën van Bileam en Jeremia wel uitgekomen zijn en is er niets meer te verlangen … toch?

Diaconale collecte: Kinderen in de knel – Vluchtelingenkinderen  in Griekenland
Kerk in Actie ondersteunt drie organisaties in Griekenland die vluchtelingenkinderen opvangen en begeleiden en kleding, voedsel, zorg en onderwijs aan de kinderen geven.
Op Lesbos bijvoorbeeld kunnen vluchtelingenkinderen van 6 tot 17 jaar op een eigen school lessen Engels, Grieks en wiskunde volgen. Op het Griekse vasteland krijgen alleen reizende minderjarige vluchtelingen in vier opvangcentra zorg en begeleiding.

Gegevens

Datum:
25/12/2022
Tijd:
09:30 - 10:30