Uit de kerkenraad

Wederom een kort verslag van de kerkenraad. We zijn op donderdag 2 juni bijeengeweest.
We lopen richting ons zomerreces dus bespreken we wat van belang is.
De ingekomen post wordt behandeld.
De notulen van de vorige vergadering worden doorgenomen. Af en toe moet er eens een zin worden aangepast en zaken naar aanleiding van de notulen wordt besproken.
Arie de Leeuw en Anja Diesemer hebben de Paaskaars van vorig jaar ontvangen. Ze zijn er erg blij mee.
Zaken rondom herstel van aardbevingsschade in de kerk worden besproken.
Een vast punt op de agenda is ook de kerkboerderij. Daarover is op het moment van dit schrijven niet zoveel nieuws. U weet het, zodra er wat te melden valt, dan hoort/leest u dat.
De dienst op Pinksterzondag wordt doorgenomen. We bespreken wie wat moet doen, het is immers ook een avondmaalsdienst.

We spreken over een mogelijke aanschaf van een nieuwe printer of dat we overgaan tot het gebruik van liedboeken. De laatste tijd blijven er heel veel liturgieboekjes liggen. Ik probeer zo zuinig mogelijk te printen en desondanks hebben we veel boekjes over. Worden ze weer teruggelegd? Is de animo hiervoor wat minder aan het worden? We besluiten een paar week voor de najaarsvergadering een soort van zondagsbrief te maken. Het betekent dan dat u het liedboek meebrengt en als u de schriftlezing mee wilt lezen daarvoor ook een bijbeltje meebrengt. U wordt hier tijdig van op de hoogte gebracht. Dit is alvast een vooraankondiging.

De vakanties worden doorgenomen en waar nodig is het preekrooster aangepast.
We spreken over Kavel G446, het perceeltje waar Martje zich een paar jaar over heeft ontfermd. Elders in deze nieuwsbrief meer informatie hierover.

En dan is het zomaar weer 22:00 uur. De kopjes worden afgewassen, afgedroogd en weer opgeruimd in de kast. De lichten gaan uit, deur op slot en we keren weer huiswaarts.
Een groet namens de kerkenraad

Roely van Leeuwen