3 oktober : Concert met de Johannes de Dopercantorij

Nadat we in de coronatijd niet zongen, en sinds Pinksteren voorzichtig met een klein clubje de lofzang aanhieven, is op 24 augustus de complete cantorij weer gestart met de repetities. We zijn ontzettend blij dat dat weer kan. We staan in een grote kring, niet op anderhalve meter, maar toch wel op driekwart meter van elkaar, en doen vreselijk onze best. Dat moet ook wel, want om te laten weten dat we zijn begonnen hebben we gelijk drie momenten gepland waarop we van ons zullen laten horen.

We zingen twee keer in een dienst (op 19 september en op 31 oktober), en, op uitnodiging van de Orgelcommissie Middelstum/Huizinge, werken we als cantorij mee aan een concert op 3 oktober, des avonds om half acht.
Onder het motto ‘Eén zondag, twee cantates’ voeren we die avond twee Huizinger cantates uit. De Paradijscantate en de Jonacantate. Van beide stukken is de tekst van de hand van Barbara de Beaufort en de muziek van ondergetekende.
Gera van der Hoek, Ans van Dam, Hinrick Klugkist en Jan Smid vervullen solorollen. Koor en solisten worden begeleid door orgel en de sopraansax van Jolanda Tuma.
Naast de cantates (die ieder zo’n 25 minuten duren) klinkt orgelmuziek van Bach en, in dit Sweelinckjaar, van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), alsmede wellicht een improvisatie.
Omdat we, op het moment van het verschijnen van deze nieuwsbrief, nog niet exact weten wat er kan en wat er niet kan (qua bezoekersaantallen), heeft de orgelcommissie besloten de kaartverkoop vooraf te doen plaatsvinden. Via bijgaande link kunnen kaarten worden besteld, en op die manier weet u zich verzekerd van een plaats in de kerk. https://www.ticketkantoor.nl/shop/Huizinge