3 mei Meditatie en Overwegend muziek

Sinds er geen diensten meer zijn publiceren we wekelijks een Nieuwsbrief, met daarin een meditatie van één van onze voorgangers.

Onder het motto ‘overwegend muziek’ is er elke week op ons YouTube kanaal een filmpje met een Bijbellezing en bijbehorende Huizinger muziek.

Meditatie

De Meditatie van 3 mei is van Mannie Hovenkamp. Klik hier voor het openen van het document.

Overwegend muziek

Op deze zondag, aan het begin van de week van 4 en 5 mei, leest Anne Timmer uit Galaten 5 ‘Leven door de Geest’. De lezing wordt ingeleid door een aantal bewerkingen van het lied ‘Wie maar de goede God laat zorgen’, dat in ons oude liedboek staat als gezang nummer 429, maar in de nieuwe bundel een plaats werd ontzegd.

Na de lezing klinkt een duet tussen Gera en de sopraansax van Jolanda in een gedeelte uit het Huizinger Requiem (De Beaufort/Steketee). Deze ‘Overwegend muziek’ wordt afgesloten met nog een bewerking en een zetting, beide van Johann Sebastian Bach, van ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’.

Klik hier voor de link naar de video

Klik hier voor de link naar het YouTube kanaal.