Voedselbank

Actie voedselbank 

De diaconie organiseert weer een actie voor de Voedselbank het Hogeland. De Voedselbank het Hogeland verstrekt levensmiddelen aan de armste inwoners uit de huidige gemeenten Winsum, de Marne, Eemsmond, Bedum en een deel van de gemeente Loppersum, zoals Middelstum en Huizinge. In totaal mogen 180 cliënten 1 x per 2 weken producten uitzoeken voor hun gezin bij de voedselbank. Hiervoor is veel voedsel nodig; daarom wordt door vrijwilligers van de voedselbank dagelijks kort houdbare producten bij supermarkten, bakkers en slagers in het verzorgingsgebied opgehaald. Dit is echter niet toereikend. Daarom vragen we langer houdbare producten te doneren. 

Waar vooral behoefte aan bestaat zijn de volgende producten: – melk (houdbaar) – koffiemelk – rijst – pasta – blik- en potgroenten – suiker – wasmiddel 

Natuurlijk kan ook geld worden gedoneerd, dan koopt de voedselbank daar producten voor. 

De diaconie vindt het belangrijk om het werk van de voedselbank te ondersteunen; in januari en februari staat er een mand in de hal van de kerk voor uw praktische gaven.